EFES-2022 Tatbikatı sürüyor EFES-2022 Tatbikatı sürüyor

Aşağıda, Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin bazı önemli başlıkları yer alıyor.

İlk "China Post" CR Express (Çin Demiryolu Ekspresi) blok treni, Litvanya'nın Vilnius kentine vardıktan sonra yükü boşaltılırken görülüyor, 14 Nisan 2020. (Fotoğraf: Lithuania Post/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Çin Ticaret Bakanlığı verilerine göre Çin'in 17 ODA ülkesiyle toplam ticaret hacmi 2020 yılında 103,45 milyar dolara ulaşarak ilk kez 100 milyar dolar sınırını aştı. Bu, Çin'in dış ticaretinin ve bütün Avrupa ile ticaretinin büyüme oranını geride bırakarak, bir önceki yıla göre yüzde 8,4'lük bir artışa işaret etti.

Kaynak: Çin Ticaret Bakanlığı ve Çin Gümrükler.

Grafiğe bakınız - Çin'in Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri ile toplam ticaret hacmi (2012-2020) Toplam ticaret hacmi (milyar $) Kaynak: Çin Ticaret Bakanlığı ve Çin Gümrükler. 2012'ye göre yıllık ortalama yüzde 8'lik büyüme oranı kaydeden Çin'in ODA ülkeleriyle ticaretindeki büyüme, dış ticaretindeki büyümenin üç katı, Avrupa ile toplam ticaretinin ise iki katı oldu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir alışveriş merkezindeki müşteriler, Çinli teknoloji şirketi Xiaomi'nin ilk resmi mağazasını ziyaret ediyor, 20 Nisan 2019. (Fotoğraf: Gabriel Petrescu/Xinhua)
Slovak otomobil üreticisi Aeromobil'in kanatlı aracı, Çin'in doğusundaki Shanghai'daki ilk Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda sergileniyor, 7 Kasım 2018. (Fotoğraf: Xing Guangli/Xinhua)
27 Haziran 2018'de çekilen fotoğraf, Çin'in orta kesimindeki Henan eyaletinde bulunan Luoyang'daki YTO Group Corporation'ın fabrikasında Sırbistan'a ihraç edilmeyi bekleyen "Dongfanghong" traktörlerini gösteriyor. (Fotoğraf: Li An/Xinhua)
Araçlar, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'ü ülkenin doğu kesimine bağlayan Miladinovci-Shtip karayolu kesiminde ilerliyor, 6 Temmuz 2019. Otoyolun 47 km'lik bölümü Çinli bir şirket tarafından inşa edildi. (Fotoğraf: Zhang Liyun/Xinhua)
Bir Çin Demiryolu Ekspresi yük treni, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a gitmek üzere Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletine bağlı Yiwu'dan kalkıyor, 9 Eylül 2017. (Fotoğraf Gong Xianming/Xinhua)
Letonya'nın Riga kentinde düzenlenen Baltık Denizi Turizm Forumu'na katılan Çinli bir seyahat acentesi personeli, 22 Ekim 2019. (Fotoğraf: Edijs Palens/Xinhua)
16 Eylül 2020'de çekilen fotoğraf, Hırvatistan'ın Senj kentindeki Senj Rüzgar Çiftliği projesinin şantiyesini gösteriyor. Çinli bir inşaat firması ile sözleşme kapsamında, 39 rüzgar türbini (her biri dört MW) ve destek tesisleri içeren projenin 2021 yılının Nisan ayında tamamlanması bekleniyor. (Fotoğraf: Gao Lei/Xinhua)
1 Şubat 2020'de havadan çekilen fotoğraf, Hırvatistan'daki Komarna yakınlarındaki bir Çin-Hırvatistan işbirliği projesi olan Peljesac Köprüsü'nün şantiyesini gösteriyor. (Fotoğraf: Gao Lei/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI