Ekonomi

Çin, ihracat kontrolleri konusunda ilk resmi raporunu yayınladı

BEİJİNG, 29 Aralık (Xinhua) Çin Devlet Konseyi Bilgi Ofisi tarafından yayınlanan "Çin'in İhracat Kontrolleri" başlıklı raporda, Çin'in ihracat kontrol yönetiminin iyileştiril...

Abone Ol

BEİJİNG, 29 Aralık (Xinhua) Çin Devlet Konseyi Bilgi Ofisi tarafından yayınlanan "Çin'in İhracat Kontrolleri" başlıklı raporda, Çin'in ihracat kontrol yönetiminin iyileştirilmesi konusundaki konumu, kurumları ve uygulamaları ile dünya barışını ve kalkınmasını ve ulusal ve uluslararası düzeyde güvenliği korumaya yönelik taahhütleri ve eylemleri ayrıntılı olarak yer aldı.

Resmi raporun ana metni dört bölümden oluşuyor: Çin'in ihracat kontrolü konusundaki temel konumu, ihracat kontrolü için yasal ve düzenleyici sistemde sürekli iyileştirme, ihracat kontrol sisteminin modernizasyonu ve uluslararası alışveriş ve işbirliği. Resmi raporda, istikrarsızlaştırıcı faktörlerin ve belirsizliklerin artması, uluslararası güvenlik ve düzenin bozulması ve dünya barışına yönelik zorluklar ve tehditlerin artmasıyla birlikte dünyanın bir yüzyıl içinde görülmemiş bir ölçekte köklü değişiklikler geçirdiği ifade edildi. Resmi raporda, adil, makul ve ayrımcı olmayan ihracat kontrol önlemlerinin, uluslararası ve bölgesel güvenlik risklerinin ve zorluklarının ele alınması ve dünya barışının ve kalkınmasının korunması açısından giderek önemli olduğu vurgulandı.