Dünya

Çin, 'hunhar' Hong Kong eylemleri nedeniyle ABD bağlantılı 4 kişiye yaptırım uygulayacak!

Sözcü Hua Chunying, açıklamayı, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nın, 9 Kasım'da, Çin merkezi hükümeti ve HKSAR yönetiminden dört yetkiliye yaptırım uygulama kararı...

Abone Ol

Sözcü Hua Chunying, açıklamayı, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nın, 9 Kasım'da, Çin merkezi hükümeti ve HKSAR yönetiminden dört yetkiliye yaptırım uygulama kararı aldığını açıklamasına cevaben yaptı.

Hua, Çin'in dört kişiye yaptırım uygulayacağını belirtti: Ulusal Demokrasi Vakfı (NED) Kıdemli Asya Direktörü John Knaus, Ulusal Demokrasi Enstitüsü (NDI) Asya-Pasifik Programları Bölge Direktörü Manpreet Anand, NDI'den Crystal Rosario ve Hong Kong'daki NDI Program Yöneticisi Kelvin Sit.

Hong Kong ve Çin'in içişlerine alenen karışan ABD'nin hamlelerini kesinlikle kabul etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını belirten Hua, bu davranışıyla ABD'nin uluslararası hukuk ilkelerini ve uluslararası ilişkilerin temel normlarını pervasızca çiğnediğini söyledi.

"Tekrar vurgulamakta fayda var: Hong Kong Çin'in ayrılmaz bir parçasıdır ve Hong Kong meseleleri tamamen Çin'in içişleridir" diyen sözcüye göre, "ABD tarafı derhal Hong Kong'a müdahale etmekten vazgeçmeli, artık Çin'in içişlerine karışmamalı ve yanlış yolda ilerlememeli."