Çin

Çin, Hindistan'dan Taiwan'la ilgili meselelerde ihtiyatlı ve uygun şekilde davranmasını istedi

Abone Ol

BEİJİNG, 17 Ekim (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Hindistan'dan Taiwan bölgesiyle ilgili meselelerde ihtiyatlı ve uygun şekilde davranmasını ve bölgeyle her türlü resmi etkileşimden kaçınmasını istedi. Mao, söz konusu açıklamayı Perşembe günü düzenlediği olağan basın toplantısında, Taiwan'ın Hindistan'ın Mumbai kentinde yeni bir ofisinin resmi olarak faaliyete geçtiğini duyurmasının ardından yaptı.

Sözcü, dünyada tek bir Çin olduğunu ve Taiwan'ın Çin topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Mao, "Çin ile diplomatik ilişkileri olan ülkelerle Taiwan bölgesi arasında, karşılıklı temsilcilikler kurulması da dahil olmak üzere, her türlü resmi temas ve etkileşime kesinlikle karşıyız.

Hindistan tarafına konuyla ilgili ciddi diplomatik girişimlerde bulunduk" dedi. Sözcü, tek Çin ilkesine riayet edilmesinin Hindistan tarafından verilen ciddi bir siyasi taahhüt olduğunu ve ikili ilişkiler için siyasi bir temel teşkil ettiğini belirtti. Mao, Hindistan'dan verdiği sözleri tutmasını, Taiwan'la ilgili meseleleri ihtiyatlı ve uygun şekilde ele almasını ve bölgeyle her türlü resmi etkileşimden kaçınmasını istedi.