Çin ve İngiltere'den iş dünyası liderleri daha yakın ilişki kurmayı taahhüt etti Çin ve İngiltere'den iş dünyası liderleri daha yakın ilişki kurmayı taahhüt etti

BEİJİNG, 30 Ağustos (Xinhua) -- Çin-Hindistan Sınır İşleri İstişare ve Koordinasyon Çalışma Mekanizması'nın 31. toplantısı Beijing'de gerçekleştirildi. Perşembe günü düzenlenen toplantıya Çin Dışişleri Bakanlığı Sınır ve Okyanus İşleri Dairesi Genel Müdürü Hong Liang ve Hindistan Dışişleri Bakanlığı Doğu Asya Bölümü Ortak Sekreteri Gourangalal Das eşbaşkanlık etti. İki ülkenin dışişleri, savunma ve göç işlerinden sorumlu devlet kurumlarından temsilcilerin katıldığı toplantı olumlu, dostane ve samimi bir atmosferde gerçekleşti. İki dışişleri bakanı arasında kısa süre önce yapılan ikili görüşmede üzerinde mutabık kalınan önemli konuların ruhuna uygun olarak en yakın tarihte sınırdaki durum hakkında yeni bir başlangıç yapmak üzere birlikte çalışma konusunda karara varıldı.

Toplantıda, sınır bölgelerine ilişkin konularda derinlemesine görüş alışverişinde bulunuldu ve farklılıkların daha da azaltılması, uzlaşının ise artırılması kararı alındı. Ayrıca, diyalog ve istişarenin güçlendirilmesi, tarafların meşru endişelerinin dikkate alınması ve en kısa sürede karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüme ulaşılması konusunda mutabık kalındı. İki taraf, istişarelerin sonuçlarını güçlendirme, sınırla ilgili anlaşmalara ve güven artırıcı önlemlere sıkı sıkıya uyma ve sınır bölgelerinde barış ve huzuru ortaklaşa korumaya devam etme konularında uzlaştı.

Kaynak: rss