Xinhua

Çin, hassas meteorolojik izlemeye yönelik küresel sistem kurmayı planlıyor

BEİJİNG, 12 Mart (Xinhua) -- "Küresel okültasyon meteorolojik tespit takım uydusu" navigasyon uyduları tarafından iletilen sinyallerin frekans, faz ve genliğini ölçecek ve bu...

Abone Ol

BEİJİNG, 12 Mart (Xinhua) -- "Küresel okültasyon meteorolojik tespit takım uydusu" navigasyon uyduları tarafından iletilen sinyallerin frekans, faz ve genliğini ölçecek ve bu verilerin iyonosfer ve atmosferden geçerken nasıl değiştiğini kayda geçirecek. Bu şekilde toplanan veriler, meteorologlara atmosferin sıcaklık, nem ve basıncının yanı sıra iyonosferik elektron yoğunluğunu hesaplama imkanı verecek.

CASIC'e göre, tüm dünyada eşit şekilde dağılmış nötr atmosfer ve iyonosfer bilgileri sağlama yeteneğine sahip okültasyon tespit tekniği; iyonosferik çevre tahminleri, sayısal hava durumu tahminleri, tayfun tahminleri, yakın uzay ortamı izleme ve havacılık ve uzay meteorolojisi gibi hizmetlerin yürütülmesine imkan sağlıyor.

Atmosferik keşif işlemlerine yönelik en ümit verici yöntemlerden biri olan bu teknik; yüksek dikey çözünürlük, uzun vadeli kararlılık, kalibrasyona ihtiyaç duymama, küresel kapsama ve tüm hava durumlarında çalışabilme avantajlarına sahip ve geleneksel meteorolojik gözlem yöntemlerinin eksikliklerini gideriyor.

CASIC'in ikinci enstitüsünde görevli Ma Jie, okültasyon meteorolojik tespit takım uydusu için bir test uydusunun 2021 yılında yörüngeye yerleştirildiğini ve günde yaklaşık bin atmosferik veri profili tespit etme ve üretme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.