RİYAD, 20 Haziran (Xinhua) -- Çin Demiryolu İnşaat Şirketi (CRCC) Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde bulunan Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Hattı'nın 2024 Hac operasyonunu tamamladığını duyurdu.
Şirketten Çarşamba günü yapılan açıklamada, yedi gün boyunca 2.206 trenin sefer yaptığı ve yaklaşık 2,094 milyon yolcuya hizmet verildiği belirtildi. Yılda yedi gün boyunca hizmet veren Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Hattı, Hac dönemindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla hacılar için Mekke'deki kutsal mekanlar arasında gidiş geliş treni olarak kullanılıyor.

Çin'de nüfus örnekleme anketi yapılacak Çin'de nüfus örnekleme anketi yapılacak

Açıklamada, Çin Demiryolu İnşaat Şirketi'nin Hac operasyonunu başarıyla yönettiği 10. yıl olduğu belirtildi.
Çin Demiryolu İnşaat Şirketi, 2010 yılında faaliyete geçen Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Hattı'nın sadece Suudi Arabistan'ın ilk hafif raylı sistemi değil, aynı zamanda Orta Doğu'da Çinli bir şirket tarafından inşa edilen ilk hafif raylı sistemi olduğunu vurguladı. "On yılı aşkın bir süre önce burası bir çöldü. Şimdi ise dünya çapındaki Müslümanlar için uygun bir hac yolu oluşturduk" diyen metro hattının proje müdürü Zhang Long, bu projenin, Çinli işletmelerin Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin yüksek kaliteli ortak inşasına olan bağlılığının bir kanıtı olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: Şeymanur Erbay