JUBA, 15 Mart (Xinhua) -- Ulusal Geçiş Komitesi Sekreterliği Başkanı Stephen Wiw Bichiok, tıbbi cerrahi yüz maskelerinin eğitim merkezlerine, kanton merkezlerine ve birleşik kuvvetlerin kamp yaptığı kışlalara dağıtılacağını söyledi.

Bichiok, Güney Sudan'ın başkenti Juba'daki devir teslim töreninde, "Pandemi henüz bitmedi. Bu pandeminin sonunda hayatta olmak istiyorsak hala dikkatli olmalıyız. Çin, geçtiğimiz günlerde dışişleri bakanlığına pirinç bağışladı ve bu pirinçler eğitim ve karargah alanlarında askerlere dağıtıldı, Çin'e minnettarız." diye konuştu.

2018'de yeniden canlandırılan barış anlaşmasına göre, Ulusal Birliğin Yeniden Canlandırılmış Geçiş Hükümeti'nin (R-TGoNU), Nisan 2023'te sona erecek devam eden geçiş döneminde güvenliğin sorumluluğunu üstlenmesi için 83.000 kişilik birleşik gücü mezun etmesi bekleniyor.
Barış anlaşmasını izleyen organ olan Yeniden Canlandırılmış Ortak Değerlendirme İzleme Mekanizması'nın (R-JMEC) Başkanı Charles Tai Gituai, Çin hükümetini Güney Sudan'daki barış sürecini desteklediği için övdü.

Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli

Gituai, "Çin hükümetinin 2014'ün başından beri, IGAD'ı ve tarafar arasındaki müzakereleri desteklemek için çok cömert davrandığını biliyorum." dedi.

Gituai, "Hibe etmeye devam ettikleri oldukça fazla şey var. Özellikle güç birliği konusuna başladığımız dönemde bunun en büyük destekçisi Çin oldu. Çin, Güney Sudan barış sürecini destekledi. Çadır, battaniye, cibinlik ve tonlarca pirinç ile bizi desteklediklerini biliyorum" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI