Sichuan'da düzenlenen iş dünyası liderleri zirvesinde yapılan açıklamaya göre irtibat bürosu, Çin ve Güney Asya ülkelerinden girişimciler için büyük zirveler, toplantılar ile ekonomik ve ticari faaliyetlerin hazırlanmasına destek olacak. Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT) Başkan Yardımcısı Ke Liangdong zirvede yaptığı açıklamada, her iki tarafın ticaret ve yatırım destekleme platformları kurarak, yeni ekonomik büyüme motorlarını keşfedebileceğini ve teknolojik yenilik, mavi ekonomi, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil dönüşüm alanlarında işbirliği potansiyellerinden yararlanabileceğini söyledi.

Çin'in yeni açılımı kapsamında hızla ilerleme kaydeden bir iç eyalet olan Sichuan'ın Güney Asya ve Güneydoğu Asya'daki ülkelerle ithalat ve ihracat hacmi geçen yıl 170 milyar yuanı (yaklaşık 26,4 milyar ABD doları) aşarak, eyaletin toplam ihracat ve ithalatının beşte birine ulaştı. Güney Asya-Çin İş Konseyi, CCPIT ile Güney Asya ülkelerinin ticaret odaları arasındaki etkileşimi teşvik etmek ve bölgesel ekonomik işbirliğini artıracak bir kanal olarak hizmet vermek üzere 2006 yılında kuruldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI