Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor

BEİJİNG, 28 Ağustos (Xinhua) -- Çin, bilim ve teknolojide daha fazla kendi kendine yeterlilik ve güç kazanmak amacıyla genç bilim ve teknoloji yeteneklerinin yetiştirilmesini ve yönetimini güçlendirecek bir dizi önlem açıkladı.
Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi ile Devlet Konseyi genel ofisleri tarafından yayımlanan belgede, genç yeteneklerin özgün inovasyon gerçekleştirmeye, atılımlarda bulunmaya ve araştırma sonuçlarını tatbiki uygulamalara dönüştürmeye teşvik edilmesi yoluyla yüksek kaliteli kalkınmaya hizmet konusunda desteklenmesi ve yönlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Belgede önde gelen bilim ve teknoloji görevlerinde, kilit alanlardaki temel teknolojilere ilişkin araştırmalarda ve acil durum bilim ve teknoloji araştırmalarında gençlere önemli roller verilmesi gerektiği belirtildi. İlkesel olarak proje liderlerinin ve bu projelerdeki çekirdek üyelerin en az yüzde 50'sinin 40 yaş altındaki bilim insanlarından oluşması gerektiği kaydedildi. Belgede ayrıca genç bilim ve teknoloji yeteneklerinin, karar alma sürecindeki danışmanlık rolünden faydalanılmasının önemi de vurgulandı. Belgede uluslararası alışveriş ve işbirliğini kolaylaştıracak, mali desteği güçlendirecek, bilim ve teknoloji yetenekleri üzerindeki araştırma dışı yükleri azaltacak ve bu yeteneklerin refahını sağlayacak önlemler de yer alıyor.

Editör: Şeymanur Erbay