BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 5 Eylül (Xinhua) -- Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, uluslararası topluma Gazze'de yaşanan insani trajedinin Batı Şeria'da da tekrarlanmasına izin vermeme çağrısı yaptı. Geng söz konusu açıklamayı Çarşamba günü BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin sorunu da dahil olmak üzere Ortadoğu'daki duruma ilişkin düzenlenen toplantıda yaptı.

Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak

Geng, Gazze'de ateşkes sağlanmasına ve tüm çatışmaların durdurulmasına yönelik tekrarlanan uluslararası çaba ve çağrılara rağmen yumuşamaya ya da gerilimin düşeceğine dair halen bir işaret bulunmadığına dikkat çekti. "Bunun yerine Gazze'de yaşananlara ek olarak Batı Şeria'daki gerilimin de tırmanmaya devam ettiğini görüyoruz" diyen Geng, Gazze'deki çatışmaların önümüzdeki hafta 11. ayına gireceğini hatırlattı.

Başta İsrail olmak üzere tarafları sükunet ve itidal göstermeye davet eden Geng, İsrail'e işgalci güç olarak yükümlülüklerini yerine getirme, yerleşimci faaliyetlerini durdurma, Batı Şeria'daki saldırılarına son verme ve Kudüs'teki kutsal mekanların tarihi ile şekillenen statükoya saygı gösterme ve bu statükoyu koruma çağrısı yaptı.

Geng, "Savaş çok uzun süredir devam ediyor. Ateşkes görüşmeleri çok uzun süredir erteleniyor. İnsanlar çok uzun zamandır acı çekiyor. Tüm bunlara bir son vermenin zamanı geldi" dedi. Geng, "Güvenlik Konseyi'ni, ilgili Konsey kararlarını uygulamak, savaşı zaman geçirmeden sonlandırmak ve insani felaketi hafifletmek üzere ek adımlar atma konusunda destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: rss