Aynı zamanda Çin Uluslararası Ticaret Temsilcisi Yardımcısı da olan Wang, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, 130 bin metrekarelik bir alanı kaplayan 2021 CIFIT'in yatırımı teşvik etmeyi amaçlayan 50'den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi.

2021 CIFIT'in 120 ülke ve bölgeden 100 bin tüccarı çekmesinin beklendiğini belirten Wang, bu sayede fuarın daha küresel olmasının planlandığını belirtti. Fujian Eyaleti Vali Yardımcısı Guo Ningning de, Fortune 500 listesinden 200'den fazla uluslararası şirketin denizaşırı üst düzey yetkilisi ile yöneticisini davet eden organizasyon komitesinin ayrıca Kuşak ve Yol İnisiyatifi, BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ve Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık üyesi ülkeleri de fuara davet ettiğini belirtti.

Wang, 2021 CIFIT'in Çin'in yatırımı kolaylaştırmayı, yeni bir kalkınma paradigmasının inşasını hızlandırmayı ve küresel ekonomik toparlanmaya katkıda bulunmayı amaçladığını gösterdiğini belirtti. Her yıl Eylül ayında Xiamen'da düzenlenen CIFIT, Çin ile dünyadaki diğer ülkeler arasında iki yönlü ticaret ve yatırımı teşvik ediyor.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI