Spor

Çin, erkekler senkronize 3 metre tramplen atlamada altın madalya kazandı

Xie, "Altın madalyayı aldığımız için çok mutluyuz. Çift olarak uzun süredir antreman yapıyor değiliz fakat tanıştığımız ilk andan itibaren birbirimizi çok hızlı ve çok iyi anl...

Abone Ol

Xie, "Altın madalyayı aldığımız için çok mutluyuz. Çift olarak uzun süredir antreman yapıyor değiliz fakat tanıştığımız ilk andan itibaren birbirimizi çok hızlı ve çok iyi anladık, bu yüzden hiç sorun yaşamadık" dedi.

Wang Zongyuan (solda) ve Xie Siyi tramplenden atlamaya hazırlanıyor. (Fotoğraf: Xu Chang/Xinhua)

Wang, "Dokuz yıldır bu anı bekliyordum. Harika zamanlamamızdan dolayı çok mutluyum. Şu anda çok fazla duyguyu aynı anda yaşıyorum" dedi. İlk kez Olimpiyat Oyunları'na katılan 19 yaşındaki Wang, "Olimpiyat Oyunları'na ilk kez katılmak benim için o kadar zor değildi. Biraz farklı hissettim ama yaptığım şeyi iyi yapmam gerektiğini biliyordum ve öyle de yaptım" diye konuştu.

ABD'li sporcular Andrew Capobianco (solda) ve Michael Hixon, ikinci sırada bitirecekleri erkekler senkronize 3 metre tramplen atlama finalinde yarışıyor. (Fotoğraf: Xu Chang/Xinhua)

ABD'li sporcular Andrew Capobianco ve Michael Hixon ise yarışı ikinci olarak tamamladı ve ülkesinin etkinlikte art arda üçüncü Olimpiyat gümüş madalyasını aldı.

Alman sporcular Patrick Hausding ve Lars Rudiger ise 404,73 puanla bronz madalya aldı. Hausding, 2008'de senkronize 10 metre platform atlamada gümüş ve 2016'da bireysel 3 metre tramplen atlamada bronz madalya kazanarak, Almanya'yı temsil eden atlama sporcuları arasında en az üç Olimpiyat madalyası kazanan ilk sporcu oldu. Çin, erkekler senkronize 3 metre tramplen atlama branşı hariç, Rio 2016'da tüm atlama branşı altınlarını kazanmıştı. 2016'daki 3 metre tramplen atlama müsabakasında altın madalya İngiltere'ye gitmiş, Çin ise bronz madalya almıştı.