Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun Cuma günü açıkladığı veriler, Çin'in gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) birinci çeyrekte 24,93 trilyon yuana (yaklaşık 3,82 trilyon ABD doları) ulaştığını gösterdi. Birinci çeyrek büyümesinde yaşanan bu çift haneli artışla, Çin'de 2020 ve 2021 birinci çeyreklerinde 2019 seviyesine göre ortalama ekonomik büyüme de yüzde 5 seviyesinde gerçekleşti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'na göre, ilk üç ayda Çin'in sanayi üretiminde istikrarlı bir yükseliş, pazar satışlarında iyileşme, sabit varlık yatırımlarında toparlanma ve yurtdışı mal ticaretinde dikkate değer bir artış yaşandı. Çin ekonomisi 2020'nin birinci çeyreğinde yeni tip koronavirüs nedeniyle yüzde 6,8 daralmıştı. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden olan Çin, kararlı ve etkili virüs kontrolü sayesinde "V tipi" bir toparlanma yaşayarak geçen yıl art arda üç çeyrekte de pozitif büyümüştü (ikinci çeyrekte yüzde 3,2, üçüncü çeyrekte yüzde 4,9 ve dördüncü çeyrekte yüzde 6,5).

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Editör: İRFAN KARSLI