Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

1 milyar ABD dolar değerlemeye ulaşan girişimlere "unicorn" adı veriliyor. Çin'deki unicorn şirketler, bu yılın Mayıs ayı itibarıyla dünya genelindeki unicorn girişim şirketlerinin beşte birini oluşturuyor. Rapordaki verilere göre, Çin'deki unicorn şirket sayısı, Mayıs 2021'de 137'ye ulaştı. Rakam, beş yıl önceki şirket sayısından 94 fazla. Unicorn şirketlerinin Çin'in genel inovasyon kapasitesindeki iyileşmeyi ortaya koyduğu belirtilen raporda, bu şirketlerin Çin'in teknolojik inovasyon ve iş modellerindeki dikkate değer pazar niteliklerini taşıdığı da belirtildi.

Çin'in önde gelen unicorn şirketlerinin, faaliyete ilk başladıkları dönemde öncelikle küresel anlamda var olma arayışına girdiklerini belirten rapor, artan sayıda unicorn şirketinin de denizaşırı pazar büyümesi sayesinde daha büyük bir pazar hacmi ve yeni kar büyüme noktaları elde etmeyi umduklarını kaydetti. Accenture'ın 87 Çinli unicorn şirketini inceleyerek yürüttüğü araştırmaya göre, şirketlerin yüzde 45'i küresel iş alanındaki büyümeyi hayati önemde görürken, yüzde 82'si ise 24 ay içinde denizaşırı birimlerini kurmayı planladıklarını belirtiyor.

Editör: İRFAN KARSLI