Dünya

Çin döviz yönetim sistemini iyileştirecek

SHANGHAİ, 11 Haziran (Xinhua) -- Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Devlet Döviz İdaresi Başkanı Pan Gongsheng, Perşembe günü Shanghai'da başlayan 13. Lujiazui Forumu'nda...

Abone Ol

SHANGHAİ, 11 Haziran (Xinhua) -- Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Devlet Döviz İdaresi Başkanı Pan Gongsheng, Perşembe günü Shanghai'da başlayan 13. Lujiazui Forumu'nda yaptığı açıklamalarda Çin'de döviz yönetimi reformunun derinleştirileceğini ve sınır ötesi ticaret ve yatırımın serbestleştirilmesi ve kolaylaştırılmasında ilerleme sağlanacağını söyledi.

Pan, ülkesinin cari işlemler kapsamındaki sınır ötesi ticareti kolaylaştıracağını ve sermaye hesabının da üst düzeyde açılım sağlaması konusunda istikrarlı bir çalışma sergileyeceğini belirtti. Döviz piyasasındaki yerli ve yabancı katılımcıların ve ürünlerin çeşitlendirileceğini söyleyen Pan, özel sermaye fonlarının sınır ötesi yatırımları için reformların teşvik edileceğini söyledi.

Pan, işletmelerin sınır ötesi finansmanını kolaylaştırmak ve denizaşırı ticaret ve sınır ötesi e-ticaret gibi yeni ticaret modellerinin sınır ötesi ödemelerini desteklemek için daha fazla çaba gösterileceğini de sözlerine ekledi. Pan, "Yakın gelecekte, Shanghai pilot Serbest Ticaret Bölgesi'nin yeni bir bölümü olan Lingang bölgesinde, Guangdong - Hong Kong - Macao Büyük Körfez Bölgesi'nde ve Hainan serbest ticaret limanında döviz yönetiminin üst düzey açılımı için pilot uygulama yapacağız" diye konuştu. Çin'de döviz rezervlerinin işleyişinin piyasa prensiplerine dayandığını ve uluslararası finans piyasasının istikrar ve gelişimini desteklediğini belirten Pan, ülkenin döviz varlıklarının uzun vadeli hedef olarak yatırımların sürdürülebilir olması esasına göre yönetileceğini söyledi.