Ticaret Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, listeye dahil edilen aşılar Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü Limited Şirketi, Sinovac Yaşam Bilimleri Limited Şirketi, CanSino Biyolojik Ürünler Şirketi ve Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü Limited Şirketi tarafından üretiliyor.

Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü Limited Şirketi ve Sinovac Yaşam Bilimleri Limited Şirketi tarafından üretilen aşılara Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) halihazırda acil kullanım onayı vermişti. Bakanlık yetkilisi Li Xingqian, aşıların Çin'de geniş kapsamlı şekilde uygulandığını ve yaklaşık 100 ülkede de kullanım onayı aldığını söyledi.

Li, "Aşı ürünlerinde kalite ile güvenliği garanti altına almak ve ticaret verimliliğini artırmak için listeleye alınan Çinli aşı üreticilerinin kendi başlarına ihracat yapmalarını, ürün tedariğini artırmaya odaklanmalarını, piyasa beklentilerini istikrara kavuşturmalarını ve aşıları başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere tüm ülkeler için erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmelerini destekliyoruz" diye konuştu.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Li, Çin'in aşılara eşit erişim sağlanmasını hedefleyen uluslararası bir girişim olan COVAX'la işbirliğini güçlendirme konusunda da Çinli aşı üreticilerini desteklemeye devam edeceğini sözlerine ekledi. Yetkili ayrıca, Ticaret Bakanlığı'nın diğer ülkelerin Çin'den aşı almasına yardımcı olmak adına ilgili taraflarla çalışacağını, aşıların küresel kamu malı haline gelmesini sağlamak için somut adımlar atacağını ve herkese yönelik küresel bir sağlık topluluğu oluşturulmasını teşvik edeceğini kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI