Spor

Çin donanması, 2021 Uluslararası Ordu Oyunları'na katılacak

Çin Donanması Deniz Piyade Birliği'nin 50 üyesi Rusya'nın Vladivostok şehrine vardı. Burada Rusya, İran, Venezuela ve diğer ülkelerden askerlerle; muharebe aracı sürüşü, silah...

Abone Ol

Çin Donanması Deniz Piyade Birliği'nin 50 üyesi Rusya'nın Vladivostok şehrine vardı. Burada Rusya, İran, Venezuela ve diğer ülkelerden askerlerle; muharebe aracı sürüşü, silahların kullanımı ve engelleri aşmada işbirliği yeteneği konularında yarışacaklar. Çin Halk Kurtuluş Ordusu donanma gemisi Guangyuan ise Vladivostok'a doğru ilerliyor. Gemi, denizde temel silahları ateşleme ve denizde kurtarma operasyonu gibi yarışlarda yer alacak. Yeni nesil bir korvet olan ve 2017 yılında kullanıma sokulan Guangyuan, Çin tarafından tek başına tasarlanıp inşa edildi.

Dalgıçlar ile hava savunma füze kuvvetlerinin katılacağı yarışlar, sırasıyla İran ve Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde yapılacak. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan oyunlara 2014'ten bu yana davet edilen Çin, ilk kez 2017'de oyunlara ortak ev sahipliği yapmıştı.