Kültür - Sanat ve Tarih

Çin doğumlu yönetmenin 'Nomadland' filmi, ABD'deki Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri'ne damgasını vurdu

ABD'li eleştirmenler tarafından bu yıl 55.'si düzenlenen ve bu sene çevrimiçi yapılan oylamada, Disney'in dağıtım şirketi Searchlight Pictures'ın Amerikan çağdaş western drama...

Abone Ol

ABD'li eleştirmenler tarafından bu yıl 55.'si düzenlenen ve bu sene çevrimiçi yapılan oylamada, Disney'in dağıtım şirketi Searchlight Pictures'ın Amerikan çağdaş western drama filmi "Nomadland", 2020'nin En İyi Filmi seçildi. Zhao bu etkinlikte En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı.

Jessica Bruder'in kurgu-dışı 2017 tarihli kitabı "Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century"den Zhao tarafından uyarlanan filmin başrolünde iki kez Oscar ödülü kazanmış olan Frances McDormand bulunuyor. Filmde McDormand, sahip olduğu her şeyi bir minibüse doldurup küçük kasabasından ayrılarak Amerika'nın batısının uçsuz bucaksız manzarasını gezmeye çıkan ve modern bir göçmen olarak geleneksel toplumun dışındaki hayatı keşfeden işsiz kalmış bir kadını canlandırıyor.

Filmdeki performansıyla McDormand, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülürken Joshua James Richards En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nü aldı. Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği, Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen 60 film eleştirmeninden oluşuyor.