Yurt

Çin, doğal afet gözlemi için takım uydu inşa edecek

Tianjin Satcom Geohe Teknolojileri Limited Şirketi tarafından yürütülen projenin açılışı Salı günü, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde yer alan uzay aracı fırlatma merkezind...

Abone Ol

Tianjin Satcom Geohe Teknolojileri Limited Şirketi tarafından yürütülen projenin açılışı Salı günü, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde yer alan uzay aracı fırlatma merkezinde yapıldı. Merkezi Çin'in kuzeyindeki Tianjin belediyesinde bulunan teknoloji şirketinin başkanı Guo Jianqiang, ilk uydunun uzaya fırlatılarak hizmete gireceği tarihin Haziran 2022 olacağını söyledi. 36 uydunun tamamı ise Mayıs 2023 sonu itibarıyla fırlatılmış olacak ve takım uydu böylece tamamlanacak.

Aynı zamanda Çin Jeolojik Araştırma Kurumu yetkilisi de olan Guo, uydu ağının, gözlemcilere toprak kayması, alçalma ve çökme gibi jeolojik felaketlerin olasılıklarını ölçmek için milimetrik düzeydeki jeolojik deformasyonları tanımlamalarına yardımcı olacak yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlayacağını söyledi. Guo, jeotehlike eğilimli alanlarda yer sensörleri tarafından tespit edilecek jeolojik araştırma ve izleme verileriyle birleştirilecek uydu verilerinin, doğal afet tahmininin doğruluğunu ve zamanlamasını önemli ölçüde artırabileceğini söyledi.