Politika

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Çin kendini muhteşem bir Kış Olimpiyatları sunmaya adadı

BEİJİNG, 7 Ocak (Xinhua) Sözcü Wang Wenbin, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yeni Yılı izleyen ilk iş gününde Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in, Çin'in hazırlık...

Abone Ol

BEİJİNG, 7 Ocak (Xinhua) Sözcü Wang Wenbin, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yeni Yılı izleyen ilk iş gününde Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in, Çin'in hazırlıklara verdiği büyük önemi tam olarak gösteren 2022 Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunları hazırlıklarını bir kez daha incelediğine işaret etti. Wang, Kış Olimpiyatları için yapılan başarılı girişimin ardından giderek daha fazla sayıda Çinli'nin paten ve kayak sporlarına katıldığını söyledi. Çin'in önerdiği "yeşil, kapsayıcı, açık ve temiz" konsepti, hem mekanların yapımında hem de etkinlik organizasyonu ve hizmetlerinde iyi bir şekilde uygulandı. Wang, yıllarca süren sıkı çalışmanın ardından Çin'in hazırlık çalışmalarının neredeyse tamamlandığını söyledi.

Beijing, Yanqing ve Zhangjiakou'daki 12 yarışma mekanının hepsi tamamlandı ve uluslararası kış sporları organizasyonlarının onayından geçti. Sözcü Wang, oyunlarda verilecek hizmetler açısından Kış Olimpiyat köyü, gönüllüler, medya merkezi, tıbbi yardım, anlaşmalı oteller ve diğer hizmetlerin eksiksiz hazırlandığını da sözlerine ekledi. Çin'in Kovid-19 pandemisine rağmen Olimpiyatlara güvenli bir şekilde ev sahipliği yapacak güvene sahip olduğunu belirten Wang, Çin'in bilimsel ve kesin önleme ve kontrol tedbirleri uygulayacağını, pandeminin patlak vermemesi için elinden gelenin en iyisini yapacağını ve Beijing Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarına katılan tüm personelin sağlık ve güvenliğini sağlayacağını söyledi.