BEİJİNG, 17 Şubat (Xinhua) -- Sözcü Wang Wenbin günlük basın brifinginde, hem sözde "Çin İnisiyatifi" hem de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Asya karşıtı sözlerin ve eylemlerin sistemik ırk ayrımcılığının belirtileri olduğunu ve ABD toplumunun derin sorunlarını yansıttığını belirtti.

Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi

Ankete göre, 2020 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Asya topluluğunu hedef alan nefret suçu vakaları yüzde 76 arttı. Wang, genç Asyalıların dörtte birinin ırk ayrımcılığı ve zorbalığın hedefi olduğunu kaydetti.

Wang, "Bu korkutucu rakamlar pek çok Asya ülkesinde ve uluslararası toplumda yaygın endişelere yol açtı" dedi. Wang, "ABD sistemik ırk ayrımcılığı sorunu üzerinde derinlemesine düşünmeli, bunu düzeltmek için somut önlemler almalı, Asya kökenlilerin de aralarında olduğu etnik azınlıkların meşru hak ve çıkarlarını korumalı, şiddetten ve korkudan uzak durmalarını sağlamalı ve hak ettikleri eşitlik hakkından yararlanmalarına izin vermelidir" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI