Çin'de yeni yabancı firma sayısı Ocak-Ağustos'ta artış gösterdi Çin'de yeni yabancı firma sayısı Ocak-Ağustos'ta artış gösterdi

BEİJİNG, 4 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store'un ziyareti vesilesiyle ikili ilişkileri sürdürülebilir, sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde geliştirmek üzere Norveç ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Store, Çin Başbakanı Li Qiang'ın daveti üzerine 9-11 Eylül tarihleri arasında Çin'e resmi bir ziyarette bulunacak. Mao Çarşamba günü düzenlenen olağan basın toplantısında, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile bir araya gelecek olan Store'un Başbakan Li Qiang ve Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji ile de görüşerek ikili ilişkiler ve ortak endişeler hakkında derinlemesine görüş alışverişinde bulunacağını belirtti.

Sözcü, Norveç'in Çin Halk Cumhuriyeti'ni tanıyan ilk Batılı ülkelerden biri olduğunu ve içinde bulunduğumuz yılın iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 70. yıldönümü olduğunu hatırlattı. Çin'in iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirten Mao, Store'un ziyaretini geleneksel dostluğu ileriye taşımak, karşılıklı siyasi güveni pekiştirmek, tatbiki işbirliğini genişletmek, yeşil dönüşümde elbirliği yapmak ve ilişkilerin sürdürülebilir, sağlıklı ve istikrarlı gelişimini sağlamak için bir fırsat olarak gördüklerini ve bu konularda Norveç ile işbirliği yapmaya istekli olduklarını ifade etti.

Kaynak: rss