Foto Haber

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Japon heyetle görüştü

Abone Ol

BEİJİNG, 24 Kasım (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Japonya'nın iktidardaki koalisyon ortağı Komeito Partisi'nin lideri Natsuo Yamaguchi başkanlığındaki heyetle Perşembe günü Beijing'de bir araya geldi.
Aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü olan Wang, Çin ve Japonya liderlerinin kısa süre önce bir araya gelerek Çin-Japonya ilişkilerindeki stratejik ve yön belirleyici konular üzerinde derinlemesine görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlattı.

İki tarafın da iki ülke lideri tarafından varılan önemli mutabakatı hayata geçirmesi ve Çin-Japonya ilişkilerini yeniden sağlam gelişme yoluna oturtması gerektiğini belirten Wang, Komeito Partisi'nin Çin-Japonya dostluğu ve işbirliği için çaba göstermeye devam etmesi temennisinde bulundu. Yamaguchi ise Komeito Partisi'nin, Japonya-Çin dostluğunun ilerletilmesine uzun süredir bağlı olduğunu ve Japonya-Çin Barış ve Dostluk Antlaşması'nda belirtilen ilkelerin rehberliğinde iki halk arasında karşılıklı anlayışı artırmak ve Japonya-Çin ilişkilerinin gelişmesini teşvik etmek üzere gereken çabayı göstermeye hazır olduğunu ifade etti.