Beijing, Ulusal Gün tatili için çiçeklerle donatıldı Beijing, Ulusal Gün tatili için çiçeklerle donatıldı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, yapay zekanın hegemonyayı sürdürmekte bir araç olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, söz konusu açıklamayı New York'ta Birleşmiş Milletler genel merkezinde düzenlenen Yapay Zeka Kapasite Geliştirmede Üst Düzey Uluslararası İşbirliği Toplantısı'nda yaptı. Wang, yapay zekanın insanların iyiliği için geliştirilmesine ilkesine bağlı olduklarını ve yapay zeka teknolojisinin kötüye kullanımından ve istismarından kaçındıklarını belirtti.

Wang, güvenli ve kontrol edilebilir yapay zeka geliştirmeyi, denetlenebilir, izlenebilir ve güvenilir yapay zeka teknolojisi inşa etmeyi ve yapay zekanın her zaman insan kontrolü altında olmasını sağlamayı taahhüt ettiklerini vurguladı. Wang, yeşil ve düşük karbonlu yapay zekanın geliştirilmesine riayet ettiklerini ve ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamak için yapay zekanın yeşil dönüşümünü desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Yapay zekanın dünya için hem büyük bir fırsat hem de küresel bir meydan okuma olduğuna dikkat çeken Wang, yapay zekanın küresel yönetişimini teşvik etmek üzere bazı ilkeler açıkladı. Wang, öncelikle kapsamlı ve dengeli bir yaklaşıma bağlı kalınması ve yapay zekanın küresel yönetişimine yönelik bir çerçeve oluşturulmasının gerekli olduğunu söyledi. Wang, ikinci olarak herkes için adil ve faydalı olan açık, kapsayıcı ve ayrımcı olmayan bir kalkınma ortamının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Wang, üçüncü olarak çok taraflılığın desteklenmesi ve tüm ülkeler için eşit katılım ve fayda sağlanması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: rss