BEİJİNG, 7 Mart (Xinhua) -- Wang, düzenlediği basın toplantısında en büyük farkın Taiwan'ın Çin topraklarının ayrılmaz bir parçası ve Taiwan sorununun Çin'in tümüyle iç meselesi olduğu gerçeğine karşılık, Ukrayna meselesinin ise iki ayrı ülke, yani Rusya ve Ukrayna arasındaki ihtilaftan kaynaklandığını söyledi.

Wang, bazı kişilerin Ukrayna meselesinde egemenlik ilkesini savunurken Taiwan sorununda Çin'in egemenlik ve toprak bütünlüğüne zarar vermeyi sürdürmesinin apaçık çifte standart olduğunu söyledi.

Taiwan Boğazı'nın iki tarafı arasındaki mevcut gerilimin, tek-Çin ilkesini inkar eden ve Taiwan Boğazı'nın her iki tarafının tek ve aynı Çin'e ait olduğu mevcut durumu değiştirmeye çalışan Taiwan Demokratik İlerleme Partisi idaresi tarafından yaratıldığını söyleyen Wang, söz konusu adımların Taiwan'ın geleceğini mahvedeceği uyarısında bulundu.

Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı güçlerin "Taiwan'ın bağımsızlığı" için ayrılıkçı güçlerin büyümesini teşvik ettiğini ve tek-Çin ilkesine meydan okumaya ve içini boşaltmaya çalıştıklarını belirten Wang, bu tür eylemlerin Taiwan'ı yalnızca tehlikeli bir duruma sokmakla kalmayacağını aynı zamanda ABD için altından kalkamayacağı sonuçlar doğuracağını sözlerine ekledi.

Wang, Taiwan'ın geleceğinin, dış güçlerin "boş vaatleri" yerine Taiwan Boğazı'nın iki yakası arasındaki ilişkilerin barışçıl biçimde gelişmesinde ve ülkenin yeniden birleşmesinde yattığını söyledi.

Wang, "Bağımlılık elde etmek için yabancı desteği aramak çıkmaz bir yoldur. Çin üzerinde baskı kurmak için Taiwan'ı kullanma planları başarısız olmaya mahkumdur" dedi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyetiyle görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyetiyle görüştü

Editör: İRFAN KARSLI