Çin'de 5G baz istasyonlarının sayısı 4 milyonu aştı Çin'de 5G baz istasyonlarının sayısı 4 milyonu aştı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, G20 üyelerinin büyük güç olmanın sorumluluklarını üstlenmesi ve ortaklık ruhuyla küresel yönetişimi ilerletip geliştirmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, söz konusu açıklamayı Çarşamba günü New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumu sırasında düzenlenen G20 dışişleri bakanları toplantısında yaptı.

Wang, G20'nin BM reformunun destekçisi olarak hareket etmesi, gerçek çok taraflılığı desteklemesi ve seçici çok taraflılıktan kaçınması gerektiğini vurguladı. G20'nin, küresel ekonomik ve mali yönetişim reformuna destek vermesi gerektiğini ifade eden Wang, grubun, makroekonomik politika koordinasyonunu güçlendirmesi ve gelişmekte olan ülkelere daha fazla temsil ve söz hakkı vermek üzere küresel finansal yapının reformunu ilerletmesi gerektiğini belirtti.

Wang, G20'nin küresel ticaret yönetişimi reformunu teşvik etmesi, adil, eşit ve ayrımcı olmayan bir ticaret ve yatırım ortamı yaratmak üzere çalışması ve her türlü korumacılığa karşı çıkması gerektiğini vurguladı. Wang, G20'nin küresel kalkınmada reformların uygulayıcısı olarak hareket etmesi ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin uygulanmasını hızlandırması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: rss