Çin yeniden kullanılabilir ve geri döndürülebilir ilk test uydusunu uzaya gönderdi Çin yeniden kullanılabilir ve geri döndürülebilir ilk test uydusunu uzaya gönderdi

NEW YORK, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin-ABD ilişkilerinden çıkarılacak en önemli derse göre iki ülkenin rakipler olarak değil, ortaklar olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, söz konusu açıklamayı Çarşamba günü New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında ABD-Çin İlişkileri Ulusal Komitesi, ABD-Çin İş Konseyi, ABD Ticaret Odası, Aspen Enstitüsü, Asya Derneği ve Dış İlişkiler Konseyi'nin ABD'li temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmede yaptı.

Çin'in de kalkınma hakkına sahip olduğu gerçeğinin ABD tarafından kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Wang, Çin'in kalkınmasının ABD ve dünya için meydan okuma değil, fırsat olduğunu belirtti. Wang, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve dünyanın en büyük iki ekonomisi olan Çin ve ABD'nin, ilişkilerinin istikrarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde gelişmesi yönünde çaba göstermesi ve günümüzde dünyanın karşı karşıya olduğu sayısız küresel zorluğu çözmek üzere uluslararası toplumla birlikte çalışması gerektiğini ifade etti. Bakan, ABD'nin karşılıklı anlayış ve güveni artırmak için Çin'e yönelik tarafsız ve rasyonel bir anlayış benimsemesi temennisini dile getirdi.

Kaynak: rss