NEW YORK, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, geniş çaplı ve birbirine yakın çıkarlara sahip Çin ve Avrupa'nın karşılıklı fayda ve kazan-kazan işbirliğini teşvik etmesi ve dışa açıklık ve işbirliğini savunması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, söz konusu açıklamayı Çarşamba günü New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile gerçekleştirdiği görüşmede yaptı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang: Çin ve Brezilya halihazırda stratejik ortak olan iki deneyimli ülke Çin Dışişleri Bakanı Wang: Çin ve Brezilya halihazırda stratejik ortak olan iki deneyimli ülke

Wang, Avrupa Birliği'nin stratejik özerkliğini koruması ve ekonomik ve ticari konuları siyasallaştırmaktan kaçınması temennisini dile getirdi. Wang, ikili ilişkiler bağlamında Yunanistan ve Çin'e kapsamlı stratejik ortaklıklarını derinleştirmek üzere medeniyetler arası etkileşim ve tatbiki işbirliği gibi iki önemli bağı güçlendirme çağrısı yaptı. Yerapetritis ise tek Çin ilkesine, Avrupa-Çin işbirliğine ve serbest ticarete destek verdiklerini belirtti.

Kaynak: rss