Politika

Çin Dışişleri Bakanı ülkesini ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı ile görüştü

BEİJİNG, 4 Şubat (Xinhua) Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cuma günü iki yıldan uzun bir süredir ilk kez yüz yüze görüşeceğini kaydeden...

Abone Ol

BEİJİNG, 4 Şubat (Xinhua) Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cuma günü iki yıldan uzun bir süredir ilk kez yüz yüze görüşeceğini kaydeden Wang, Lavrov ile toplantısının başlıca görevinin liderler arasındaki yüz yüze görüşme öncesi son siyasi hazırlıkları yapmak olduğunu belirtti. Wang, "İki liderin vardığı mutabakatın rehberliğinde Çin, iki ülke arasındaki köklü dostluğu ve kapsamlı stratejik eşgüdümü derinleştirmek, uluslararası hakkaniyet ve adaleti yüceltmenin yanı sıra iki ülke halkına ve genel olarak tüm dünya halklarına daha fazla yarar sağlamak için Rusya ile çalışmaya hazırdır" dedi.

Çin Dışişleri Bakanı, istikrarlı ve uzun vadeli ikili pragmatik işbirliğini desteklemek için iki tarafı; pandemi ile mücadele konusunda fikir birliği oluşturmaya, koronavirüsün sınır ötesi yayılmasını engellemek için önlemleri daha fazla uyumlu hale getirmeye ve iki taraf arasında personel değişimlerinin ve ticaretin normalleşmesini sağlamaya çağırdı. Lavrov ise Rusya'nın Çin'in ikili işbirliğini derinleştirme çabalarını takdirle karşıladığını ve ortak çıkarları genişletmek amacıyla Avrasya Ekonomik Birliği ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi arasında daha fazla sinerji yaratmak için Çin ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi. İki taraf, Olimpiyat ruhunu ileriye taşıma, sporun siyasileştirilmesini birlikte reddetme ve Beijing Kış Olimpiyatları'nın düzenlenmesini destekleme konularında da anlaştılar. İki dışişleri bakanı ayrıca, Asya-Pasifik bölgesinde barış ve istikrarı korumak için ortak tavırlarını dile getirdiler ve bloklar arası çatışma yaratma girişimlerine karşı çıktılar.