NEW YORK, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ikili ilişkilerdeki istikrarlı gelişim ivmesini korumak üzere Ukrayna ile çalışmaya istekli olduklarını söyledi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumu sırasında Çarşamba günü Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiga ile bir araya geldi. Görüşmede çatışmaların her zaman barışçıl yollarla çözülmesini savunduklarını belirten Wang, Ukrayna meselesinde de bunun geçerli olduğunu vurguladı.

Çin ve ABD kolluk kuvvetleri konusunda iletişimi sürdürme konusunda anlaştı Çin ve ABD kolluk kuvvetleri konusunda iletişimi sürdürme konusunda anlaştı

Ukrayna'daki insani durumu yakından takip ettiklerini ve bugüne kadar dört parti insani yardım gönderdiklerini kaydeden Wang, Ukrayna'nın ihtiyaçlarına göre ek yardım sunmaya hazır olduklarını açıkladı. Wang, en kısa sürede barışın sağlanması amacıyla Ukrayna dahil tüm taraflarla iletişimi sürdürmeye istekli olduklarını da dile getirdi. Sibiga ise tek Çin ilkesini desteklediklerini yineleyerek Çin ile güçlü bir ortaklık kurmak istediklerini söyledi. Sibiga, Çin'in krizler karşısındaki duruşuna ve barış için gösterdiği çabalara büyük değer verdiklerini belirtti.

Kaynak: rss