Politika

Çin Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

NANJİNG, 11 Ocak (Xinhua) Derinlemesine yapılan görüş alışverişi ardından, iki taraf ikili ilişkiler, uygulamaya yönelik işbirliği ve çok taraflı koordinasyon konusunda geniş...

Abone Ol

NANJİNG, 11 Ocak (Xinhua) Derinlemesine yapılan görüş alışverişi ardından, iki taraf ikili ilişkiler, uygulamaya yönelik işbirliği ve çok taraflı koordinasyon konusunda geniş bir fikir birliğine vardı. Wang, Çin'in ikili ilişkilerin geliştirilmesini artırmak için iki ülkenin devlet başkanının vardığı önemli fikir birliğini ortaklaşa uygulamak amacıyla Suudi Arabistan ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Wang, iki tarafın kendi temel çıkarlarını korumak, tek taraflılığa ve zorbalığa hep birlikte karşı çıkmak, gelişmekte olan ülkelerin ortak çıkarlarını ve uluslararası ilişkileri yöneten temel normları korumak için birbirini güçlü bir şekilde desteklemeye devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Faysal, Suudi Arabistan'ın Çin'in içişlerine müdahaleye her zaman karşı olduğunu, tek Çin ilkesini sıkı bir şekilde savunduğunu, Çin'in Taiwan ve Xinjiang ile insan haklarına dair konulardaki meşru duruşunu kesin bir şekilde desteklediğini belirtti. Wang, İran nükleer sorunuyla ilgili olarak, Çin'in Körfez ülkelerini çok taraflı diyalog platformları oluşturma ve bölgesel konularda inisiyatifi ellerine alma konusunda kendilerine destek verdiğini ifade etti. İki taraf ayrıca Yemen, Afganistan ile ortak endişe duyulan diğer uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulundu.