Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor

NEW YORK, 29 Kasım (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin'in Malezya ile kapsamlı stratejik ortaklığını daha üst seviyelere taşımaya hazır olduğunu söyledi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Wang, Salı günü ABD'nin New York kentinde Malezyalı mevkidaşı Zambry Abdul Kadir ile yaptığı görüşmede, ortak geleceğe sahip bir Çin-Malezya topluluğunu ortaklaşa inşa etme doğrultusunda çeşitli alanlarda etkileşim ve işbirliğini daha da derinleştirmek üzere Çin'in Malezya ile birlikte çalışacağını ifade etti.

Bu yılın Çin-Malezya kapsamlı stratejik ortaklığının kuruluşunun 10. yıldönümü olduğuna dikkat çeken Wang, Malezya Başbakanı Dato' Seri Enver İbrahim'in Çin'e başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve bu ziyaret sırasında ortak geleceğe sahip bir Çin-Malezya topluluğu inşa etme konusunda Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile önemli bir mutabakata vardıklarını, bunun ise ikili ilişkilerin gelişimine önemli bir ivme kazandırdığını belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay