Donetsk'in Anadol köyünde insani yardım alan bölge sakinleri, 10 Mart 2022. (Fotoğraf: Victor/Xinhua)

BEİJİNG, 15 Mart (Xinhua) -- Görüşmede Albares, Beijing Kış Olimpiyatları'nı başarılı şekilde gerçekleştiren Çin'i kutladı ve iki taraf, Ukrayna'daki mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Albares, Ukrayna'daki çatışmanın mümkün olan en kısa sürede diyalog ve diplomatik yollarla çözüme kavuşturulacağına ve Çin'in barışın teşvik edilmesinde aktif rol oynayacağına yönelik umudunu dile getirdi.

Bazı güçlerin sürekli olarak Çin'in Ukrayna sorunu konusunda nesnel ve adil pozisyonuna leke sürmeye çalıştığı uyarısında bulunan Wang, Çin tarafının,Ukrayna krizinin çok tarafı vesilelerle barışçıl şekilde çözüme kavuşturulmasında yapıcı bir rol oynamayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Wang, Ukrayna krizinin yıllardır Avrupa'daki güvenlik ihtilafarının birikip yoğunlaşmasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı

Çin tarafının, Rusya ve Ukrayna'yı barış görüşmeleri yoluyla bir ateşkese ulaşma konusunda teşvik ettiğini ifade eden Wang, Avrupa ve Rusya'nın eşit temelde diyalog ve müzakereleri başlatarak güvenlik kaygılarına makul çözümler bulacaklarına ve böylelikle dengeli, etkin ve sürdürülebilir bir Avrupa güvenlik çerçevesi kuracaklarına yönelik umudunu dile getirdi.

Editör: İRFAN KARSLI