Dünya

Çin Dışişleri Bakanı: Çin'in DTÖ'ye katılımı tüm dünya için kazançlı

Wang, 13. Ulusal Halk Kongresi'nin dördüncü oturumu sırasında düzenlenen basın toplantısında, son 20 yılda Çin'in, dünya ekonomisinin büyümesine ortalama yıllık katkısısının y...

Abone Ol

Wang, 13. Ulusal Halk Kongresi'nin dördüncü oturumu sırasında düzenlenen basın toplantısında, son 20 yılda Çin'in, dünya ekonomisinin büyümesine ortalama yıllık katkısısının yüzde 30'a yaklaşırken, genel gümrük vergisi seviyesinin yüzde 15,3'ten yüzde 7,5'in altına düştüğünü, böylece Çin'in DTÖ'ye verdiği taahhütleri yerine getirdiğini söyledi.

Wang'a göre Çin'in DTÖ'ye katılımı, küreselleşmeye güçlü bir ivme kazandırdı. "Küreselleşmenin getirdiği yeni sorunlar ve zorluklarla yüzleşirken, korumacılığa, izolasyona veya ayrışmaya düşmemeli, küreselleşmeyi herkes için daha açık, kapsayıcı, dengeli ve herkes için faydalı hale getirmek için birlikte çalışmalıyız" diyen Çin Dışişleri Bakanı, uluslararası ticaretin temel taşı ve küresel büyümenin direği olarak, DTÖ'nün merkezi rolünün sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Wang, çok taraflı ticaret kurallarını sıkı bir şekilde takip ederek, Çin'in çok taraflı ticaret rejimini sürekli olarak iyileştirmek, DTÖ'nün etkinliğini ve otoritesini artırmak için tüm taraflarla çalışmaya istekli olduğunu belirtti.