Xinhua

Çin Dışişleri Bakanı: Çin ve Hindistan rakipten çok ortak olmalı

BEİJİNG, 7 Mart (Xinhua) -- Dışişleri Bakanı Wang, "İlişkimizin doğru yolda ilerlediğinden emin olmalıyız," dedi. Wang, g...

Abone Ol

BEİJİNG, 7 Mart (Xinhua) -- Dışişleri Bakanı Wang, "İlişkimizin doğru yolda ilerlediğinden emin olmalıyız," dedi. Wang, geçmişten kalan sınır meselesiyle ilgili olarak, Çin'in, bu meselenin ikili işbirliğine ilişkin büyük resmi etkilemesine veya engellemesine izin vermeden, her zaman, farklılıkların eşit şartlarda istişarelerle giderilmesini, ayrıca adil ve makul bir çözüm arayışını savunduğunu belirtti.

Wang, Çin ve Hindistan'ın toplam nüfusunun 2,8 milyardan fazla olduğunu ve toplam Dünya nüfusunun üçte birini oluşturduğunu hatırlattı. Dışişleri Bakanı, iki ülke istikrar ve refaha kavuşup, barış ve uyum içinde yaşamaya başladığında, küresel barış ve refahın sağlam bir temele sahip olacağına işaret etti.

Wang, iki tarafın ancak bağımsız kalarak kendi kaderlerine sağlam şekilde sahip çıkabileceğini ve kalkınma ile modernizasyon hedeferini gerçekleştirebileceğini sözlerine ekledi.