Xinhua

Çin Dışişleri Bakanı: Çin, Kore Yarımadası meselesinin çözümünde yapıcı rol üstlenmeye devam etmekte kararlı

BEİJİNG, 7 Mart (Xinhua) -- "Bir Çin atasözünde denildiği gibi, bir hastalığı tedavi ederken veya bir hatayı düzeltirken kökenine inmeliyiz" ifadelerini kullanan Wang, Kore Ya...

Abone Ol

BEİJİNG, 7 Mart (Xinhua) -- "Bir Çin atasözünde denildiği gibi, bir hastalığı tedavi ederken veya bir hatayı düzeltirken kökenine inmeliyiz" ifadelerini kullanan Wang, Kore Yarımadası meselesinin kökeninin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) karşı karşıya olduğu dış güvenlik tehditlerinin çok uzun süredir ele alınmamış olması ve meşru güvenlik endişelerinin çözülmemiş olması olduğunu kaydetti.

Wang, 13. Ulusal Halk Kongresi'nin beşinci oturumu sırasında düzenlendiği basın toplantısında, "Kore Yarımadası meselesini çözmek için ilgili tüm tarafarın aynı istikamette çalışması gerekiyor" dedi.

Wang, KDHC'nin 2018'den beri diyalogu teşvik etmek amacıyla bir dizi olumlu adım attığını ancak geri dönüş alamadığını, bunun KDHC ile Amerika Birleşik Devletleri arasında karşılıklı güveni daha da kötüleştirdiğini ve diyalog tekliferini boş sloganlar haline getirdiğini söyledi.

Wang, "ABD tarafının son zamanlarda KDHC'ye yönelik düşmanca niyetleri olmadığı ve meseleyi diplomatik yollarla halletmek istediği yönünde açıklama yaptığını fark ettik ancak bunlar teyit edilmeye değer" dedi. Çin Dışişleri Bakanı, Amerika Birleşik Devletleri'ne KDHC'nin meşru güvenlik kaygılarını gidermek için somut adımlar atma, KDHC ile karşılıklı güveni tesis etme ve Kore Yarımadası