Dünya

Çin Dışişleri Bakanı: Çin her zaman gelişmekte olan ülkeleri destekleyecektir

13. Ulusal Halk Kongresi'nin dördüncü oturumu sırasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Wang, geçen yarım yüzyılda Çin'in, özünde Birleşmiş Milletler (BM) ile uluslara...

Abone Ol

13. Ulusal Halk Kongresi'nin dördüncü oturumu sırasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Wang, geçen yarım yüzyılda Çin'in, özünde Birleşmiş Milletler (BM) ile uluslararası bir sistemi ve uluslararası hukuka dayalı uluslararası bir düzeni sürdürmede kararlı olduğunu ifade etti.

Wang, bu sözleri, Çin Halk Cumhuriyeti'nin BM'deki yasal koltuğunun restorasyonunun 50. yıldönümü hakkında yorum yapması istendiğinde dile getirdi.

Wang, neredeyse tüm hükümetler arası kuruluşların üyesi ve 500'den fazla uluslararası sözleşmenin imzacısı olan Çin'in, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri arasında, BM barışı koruma bütçesine katkıda bulunan en büyük ikinci ülke olduğunu, barış gücüneyse en büyük katkıda bulunan ülke olduğunu söyledi. Wang, Çin'in eşitlik ve adaleti desteklediğini ve büyüklükleri ne olursa olsun tüm ülkeler arasında eşitliği savunduğunu ifade etti.