BEİJİNG, 27 Ağustos (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Boao Asya Forumu Bangkok Yuvarlak Masa Toplantısı'na kutlama mesajı gönderdi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang Pazartesi günü yolladığı mesajında, dünyada yüzyıldır görülmemiş değişimlerin hızlandığı bir dönemde, dünya ekonomik büyümesinin yavaşlaması ve küresel kalkınma gündeminde yaşanan güçlükler karşısında Boao Asya Forumu'nun, Birleşmiş Milletler Gelecek Zirvesi'ne benzer şekilde, "Dünyanın Geleceği: Asya'nın Bakış Açısıyla" temasıyla Bangkok Yuvarlak Masa Toplantısı'na ev sahipliği yaptığını belirtti. Wang toplantının büyük öneme sahip olduğunu ve oldukça uygun bir zamanda düzenlendiğini sözlerine ekledi. Wang, Barış İçinde Bir Arada Yaşamanın Beş İlkesi'nin doğduğu yer olan Asya'nın, küresel yönetişim sistemi ile çok taraflılığa geçişin desteklenmesinde önemli bir güç olduğunu ifade etti.

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı

Bakan mesajında ayrıca, çok taraflılığı savunmaya devam etmenin, küresel yönetişimde kapsamlı istişare, ortak katkı ve müşterek fayda vizyonunu izlemenin, merkezinde BM'nin yer aldığı uluslararası bir sistemi sağlam şekilde desteklemenin ve eşit ve düzenli çok kutuplu bir dünya ile kapsayıcı ve herkesin yararına olan ekonomik küreselleşmeyi teşvik etmenin gerekliliğini vurguladı. Dünyanın en dinamik ve gelecek vaat eden bölgesi olarak Asya'nın küresel sürdürülebilir kalkınma sürecinde çok önemli rol oynadığını belirten Wang, geleceğe bakıp kalkınmayı küresel gündemin merkezine yerleştirmek için BM Gelecek Zirvesi'ni fırsat olarak değerlendirmenin zorunluluğuna işaret etti. Wang ayrıca, adını da Çin'in Boao kasabasından alan forumun menşei ülkesi olarak Çin'in zemini Asya olan, küresel bakış açısına sahip Boao Asya Forumu'nu işbirliğini artırarak ve öncülük ederek Asya ile dünya ülkelerinin ortak kalkınmasına daha büyük katkılar sağlaması için desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: rss