Çin hükümeti yeşil ve düşük karbonlu döngüsel ekonomik kalkınma sisteminin geliştirilmesini hızlandırmak için yeni bir yönerge yayınladı. Çin'ın en yüksek devlet idari organı olan Devlet Konseyi'nin yayınladığı yönerge, yeni kalkınma felsefesinin sıkı şekilde uygulanması, kaynakların kullanımında verimliliğin artırılması, ekolojik çevrenin korunmasının güçlendirilmesi ve sera gazı emisyonlarının etkin biçimde kontrol edilmesi yönünde çaba gösterilmesini teşvik ediyor.

Yönergeye göre Çin, 2025'e kadar yeşil endüstrilerin ölçeğinde belirgin bir artış, ana kirleticilerde devam eden düşüş ve azalan karbon emisyonu yoğunluğu görecek.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Yönergede, ülkenin 2035 yılına kadar da ana sektörler ile ürünlerde enerji ve kaynak kullanımı verimliliğinde dünya genelinden ileri bir düzeye gelmesinin ve temelde güzel bir Çin inşa etme hedefine ulaşılmasının beklendiği ifade edildi.

Devlet Konseyi'nin yayınladığı belgede, bu hedeflere ulaşılması için aralarında yeşil ve düşük karbonlu üretim, tüketim ve sirkülasyon sistemlerinin geliştirilmesinin de yer aldığı ana önlemlere yer verildi. Çin, karbondioksit emisyonlarını 2030'dan önce zirveye çıkarmak ve 2060'tan önce karbon nötr olmak için çaba göstereceğini duyurmuştu.

Editör: İRFAN KARSLI