Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

İdareye göre, dev pandalar Çin'de hala birinci sınıf önemde koruma altındaki vahşi hayvan statüsünde ve Çin'in nesli tükenmekte olan türleri korumasında amiral gemisi ve şemsiye tür olarak görülüyor. Çin'in bu ulusal hazinesi, Ekoloji ve Çevre Bakanlığından bir yetkilinin hafta başında düzenlediği basın toplantısında yaptığı bir açıklamadan sonra Çin'in başlıca tartışma konularından biri oldu. Açıklamada, doğada yaşayan dev panda sayısı bin 800'e ulaştığı için bu türün koruma statüsünün "tehlike altındaki" türden, "hassas" türe düşürüldüğü bilgisi yer almıştı.

Çin Ulusal Ormancılık ve Çayır İdaresi'nden yapılan açıklamada, "koruma statüsündeki değişiklik dev panda koruma çabalarımızın başarısının kanıtı ve uluslararası toplumun Çin'in bu alandaki çabalarını takdir ettiğinin göstergesidir" denildi.

Yıllardır vahşi hayvanların, özellikle dev pandaların korunmasının güçlendirilmesi için çok sayıda önlem alan Çin, şimdiye kadar dev pandalar için 67 doğa koruma alanı kurdu ve dev panda habitatlarının yüzde 53,8'ini, vahşi dev panda popülasyonunun da yüzde 66,8'ini etkin bir şekilde koruma altına aldı. İdare, dev pandaların ulusal ve uluslararası gerekliliklere uygun olarak korunmasını güçlendirmek için çabaların süreceğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI