Yurt

Çin demiryolları, Güz Ortası Festivali sırasında seyahat sayısında zirve yaşıyor

Demiryolu müdürlükleri, artan yolcu yoğunluğu ve Kovid-19 ile başa çıkmak adına yolcuların güvenli ve düzenli seyahat etmelerini sağlamak için salgın önleme ve güvenlik deneti...

Abone Ol

Demiryolu müdürlükleri, artan yolcu yoğunluğu ve Kovid-19 ile başa çıkmak adına yolcuların güvenli ve düzenli seyahat etmelerini sağlamak için salgın önleme ve güvenlik denetimlerini güçlendirerek hizmetlerini iyileştirdi. Bu çerçevede bazı istasyonlarda temizlik ekipmanları 24 saat çalıştırılarak daha sık dezenfekte işlemi yapılıyor. Ayrıca, trafiği kilitlememek adına gidiş ve dönüş güzergahları da yeniden düzenlendi.

Üç günlük tatil sırasında gerçekleşecek havayolu seyahatlerine gelince, Beijing Başkent Uluslararası Havalimanı'nın Pazar günü yaklaşık 307 bin 500 yolcuya hizmet vermesi bekleniyor. Tüm yolculardan ateşlerini ölçtürmeleri, seyahat kodu ve sağlık kodu bilgilerini sunmaları, maske takmaları ve birbirinden en az bir metre uzakta durmaları isteniyor. Geleneksel Çin festivallerinin en önemlilerinden biri olan Güz Ortası Festivali'nde genellikle insanlar aileleri ile biraraya geliyor, dolunay manzarasının keyfini çıkarıyor ve ay pastası yiyor.