Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na 85 ülkeden 450'den fazla şirket katılıyor Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na 85 ülkeden 450'den fazla şirket katılıyor

BEİJİNG, 2 Eylül (Xinhua) -- Çin Demir Dışı Metaller Sektör Birliği, Kanada hükümetinin birtakım Çin menşeli alüminyum ürünlerine ek gümrük vergisi uygulayacağı yönündeki açıklamadan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirerek buna kesinlikle karşı olduklarını ifade etti. Birlikten Pazartesi günü yapılan açıklama, Kanada hükümetinin 26 Ağustos'ta Çin'den ithal edilen elektrikli araçlar ve çelik ürünlerinin yanı sıra bazı alüminyum ürünlerine de ek gümrük vergisi getireceğini duyurmasının ardından geldi. Çin alüminyum sektörünü temsil eden birlik, Çinli şirketlerin meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunacağını ve serbest ticaret ve Dünya Ticaret Örgütü kurallarına dayalı çok taraflı ticaret sistemini destekleyeceğini belirtti. Çin'in Kanada'ya yaptığı alüminyum ihracatının herhangi bir zarara yol açmadığını, aksine bu ülkedeki alıcılar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten birlik, Kanada'dan yanlışını derhal düzeltmesini istedi.

Açıklamada, iki ülkenin sanayileri arasındaki ticaret ve işbirliğinin tamamen söz konusu sanayi zincirlerinin gelişim ihtiyaçlarından kaynaklanıp, tamamen adil piyasa ilkelerine dayandığı vurgulandı. Çin'in alüminyum sektörünün her zaman iç talebi karşılayıp küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmeye odaklandığını belirten birlik, sektörün arz yönlü yapısal reform uygulama ve alüminyum uygulamalarını genişletme konusundaki başarılarının dünya genelinde beğeni topladığını ifade etti. Birliğin açıklamasında Çin'in alüminyum sektörünün sahip olduğu karşılaştırmalı avantajlar, yeni kaliteli üretici güçlerin ivme kazanması ve şeffaf ve dışa açık rekabet sayesinde yeşil, akıllı ve üst düzey gelişim açısından dünya çapında lider olduğunun altı çizildi.

Kaynak: rss