BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi iki ülke arasında stratejik ortaklık kurulduğunu duyurdu.

Xi, 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi için Beijing'de bulunan Masisi ile Perşembe günü gerçekleştirdiği görüşmede iki tarafın birbirini kararlı şekilde desteklemesi ve sanayi, tarım, madencilik, temiz enerji, eğitim ve sağlık gibi alanlarda işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Xi, Çinli ve Afrikalı kardeşlerin bir kez daha bir araya gelerek Çin'in, Afrika'nın ve dünyanın kalkınmasını daha sıkı şekilde birbirine bağlamayı ve verimli sonuçlar elde etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Masisi ise Xi'nin Perşembe günü zirvenin açılış töreninde yaptığı açılış konuşmasından övgüyle bahsetti.

Cumhurbaşkanı Xi'nin konuşmasında duyurduğu ve aralarında Çin'in Afrika ülkelerine daha fazla açılması gibi hamlelerin de bulunduğu Afrika ile modernleşmenin ortaklaşa ileriye götürülmesine yönelik ortaklık eylem planlarının, Afrika tarafı için heyecan verici ve teşvik edici olduğunu kaydeden Masisi, zirvede ana hatları çizilen vizyonun kesinlikle başarıya ulaşacağına olan inancını da dile getirdi.

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor

Masisi önümüzdeki yıl kutlanacak diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümünü bir fırsat bilerek ikili ilişkilerin gelişimini teşvik etmeye istekli olduklarını ifade etti.

Kaynak: rss