Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı

BEİJİNG, 22 Kasım (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin'in başkenti Beijing'de Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile bir araya geldi.
Xi, Çarşamba günü gerçekleştirilen görüşmede Çin ve Rusya'nın birbirlerinin en büyük komşuları ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olduğunu ve geniş bir yelpazede ortak çıkarları paylaştıklarını söyledi.

Xi, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu yıl içinde iki kez derinlemesine görüş alışverişinde bulunduk ve Çin-Rusya kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığı ile çeşitli alanlardaki tatbiki işbirliğini derinleştirme konusunda pek çok yeni uzlaşıya vardık" dedi. Xi, yasama organları arasındaki işbirliğini güçlendirmenin, Çin-Rusya ilişkilerinin istikrarlı ve uzun soluklu gelişimini sağlamada önemli bir rol oynadığını vurguladı.
Xi, Rusya Devlet Duması ve Çin Ulusal Halk Kongresi'nin yasama deneyimleri etkileşimini güçlendirmesini ve ikili işbirliğine daha iyi yasal destek sağlamak üzere iki yasama organının da özel komitelerin ve dostluk gruplarının rolünden tam olarak faydalanmasını umduğunu belirtti.

Çin Cumhurbaşkanı, iki yasama organına da Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile Avrasya Ekonomik Birliği arasındaki sinerjiyi sağlama ve Shanghai İşbirliği Örgütü, BRICS, G20 ve diğer çok taraflı platformlarda iletişim ve koordinasyonu derinleştirme çağrısında bulundu. Volodin ise Rusya ile Çin arasındaki ilişkilerin, Cumhurbaşkanı Xi ve Devlet Başkanı Putin'in stratejik kılavuzluğunda tarihteki en iyi seviyesine ulaştığını kaydederek, Rusya Devlet Duması dahilindeki tüm partilerin Çin'le dostane ilişkiler geliştirme konusunda yüksek düzeyde fikir birliği içinde olduğunu belirtti. Volodin, Rusya'nın tek Çin politikasına kararlılıkla riayet ettiğini ve ulusal egemenlik ve toprak bütünlüğünü koruma konusunda Çin'e sağlam destek verdiğini dile getirdi. Volodin, iki ülkenin yasama organları ve siyasi partileri arasındaki etkileşim ve işbirliğini , güçlendirmeye, iki devlet başkanının vardığı önemli uzlaşıyı aktif şekilde uygulamaya ve iki halk arasındaki dostluk ve karşılıklı güveni derinleştirmeye istekli olduklarını kaydetti.

Editör: Şeymanur Erbay