YAN'AN, 20 Haziran (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinde eski bir devrim üssü olan Yan'an kentinde Pazartesi-Çarşamba günleri arasında düzenlenen Merkezi Askeri Komisyon (CMC) Siyasi Çalışma Konferansı'nda silahlı kuvvetlerin siyasi sadakatinin önemini vurguladı. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkezi Askeri Komisyon Başkanı olan Xi, güçlü bir ordu inşa etmek için sağlam bir siyasi güvence sağlamak üzere çaba sarf edilmesini istedi.

Xi'nin düzenlemeye bizzat karar verdiği Yan'an konferansı, Çin'in doğusundaki Fujian eyaletinin Gutian kentinde yapılan benzer bir toplantıdan 10 yıl sonra gerçekleştirildi. Katılımcılar, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nda siyasi çalışmaların teşvik edilmesini ele alarak bu yönde düzenlemeler yaptı. Xi, Parti'nin ordu üzerindeki mutlak liderliğinin desteklenmesi ve sadık, temiz, sorumlu ve orduyu güçlendirme görevini yerine getirme kabiliyetine sahip yüksek kaliteli bir kadro oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

Çin Cumhurbaşkanı, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyon (CMC) Başkanı Xi Jinping, Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin Yan'an kentinde düzenlenen CMC Siyasi Çalışma Konferansı'nın katılımcılarıyla bir araya geldi, 17 Haziran 2024. (Fotoğraf: Li Gang/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyon (CMC) Başkanı Xi Jinping, Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin Yan'an kentinde bulunan Wangjiaping Alanı'nda devrim anıtlarını ziyaret eden CMC üyeleri ve çeşitli departmanların başkanlarına liderlik etti, 17 Haziran 2024. (Fotoğraf: Li Gang/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay