Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

BEİJİNG, 21 Ağustos (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Fiji Cumhuriyeti Başbakanı Sitiveni Rabuka ile bir araya geldi. Salı günü Çin'in başkenti Beijing'de gerçekleşen görüşmede, Fiji'nin Çin ile diplomatik ilişkiler kuran ilk Pasifik ada ülkesi olduğunu ve gelecek yılın iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler kurulmasının 50. yıldönümü olacağını hatırlatan Xi, iki ülkenin yaklaşık yarım asır boyunca her daim birbirini destekleyip yardım ettiğini, büyük küçük ayrımı yapmaksızın ülkeler arasında eşit muamele ve dostane işbirliğine iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Çin-Fiji ilişkilerine büyük önem verdiklerini belirten Xi, Fiji'nin ekonomik ve sosyal kalkınması için elinden gelen yardımı sağlamaya devam etmeye ve ikili ilişkilerin genel doğrultusunu yakalayarak iki halka daha çok fayda sağlamak için ortak geleceğe sahip bir Çin-Fiji topluluğunun inşasını teşvik etmek üzere Fiji ile birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade etti.

 

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin'e resmi ziyarette bulunan Fiji Cumhuriyeti Başbakanı Sitiveni Rabuka ile başkent Beijing'deki Büyük Halk Salonu'nda bir araya geldi, 20 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Zhai Jianlan/Xinhua) 

Kaynak: rss