Çin

Çin Cumhurbaşkanı Xi: Çin'in yüksek kaliteli kalkınmasına Parti disiplin eğitimiyle güç sağlanmalı

Abone Ol

BEİJİNG, 31 Ağustos (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, Parti çapında yürütülen disiplin eğitimi kampanyasının başarılarının, Çin'in yüksek kaliteli kalkınmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Aynı zamanda ÇKP Merkez Askeri Komisyon Başkanı da olan Xi söz konusu açıklamayı kısa süre önce verdiği talimatta yaptı.

Bu talimat, Parti İnşası Merkezi Liderlik Grubu'nun Cuma günkü toplantısında okundu. Parti disiplin eğitimi kampanyasının olumlu sonuçlarına dikkat çeken Xi, yolsuzluk ortamlarının ortadan kaldırılması ve yolsuzluğun etkin bir şekilde önlenip yok edilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Xi, Parti üyeleri ve yetkililerinin yönetmeliklere ve disipline bağlı kalarak gayretli ve aktif bir şekilde çalışmaya yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Cuma günkü toplantıda düzenli ve uzun soluklu Parti disiplin eğitiminin geliştirilmesine yönelik yönergeler gözden geçirildi. Toplantıda Nisan'da başlayan Parti disiplin eğitim kampanyası turunun sona erdiği açıklandı. Toplantıda Parti disiplin eğitiminin, Parti üye ve yetkililerinin günlük eğitim, yönetim ve denetimine entegre edilmesine yönelik daha fazla çalışma yapılması gerektiği vurgulandı.