BEİJİNG, 5 Eylül (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Afrika'da barış ve istikrarın sağlanması, kalkınması ve yeniden canlandırılması için Birleşmiş Milletler ile işbirliğini arttırmaya hazır olduklarını söyledi. Xi söz konusu açıklamayı 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi için Beijing'de bulunan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Perşembe günü gerçekleştirdiği görüşmede yaptı.

Çin: Güney Çin Denizi'ndeki hak ve çıkarlarımızın ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz Çin: Güney Çin Denizi'ndeki hak ve çıkarlarımızın ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz

Afrika ile ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiklerini kaydeden Xi, Afrika ile işbirliklerinin bencil çıkarlara hizmet etmediğini vurguladı. Xi, "İnsanlık için ortak geleceğe sahip bir topluluk inşa etme vizyonunu, Afrika'dakiler de dahil olmak üzere tüm dünyadaki insanların daha iyi bir yaşam sürebilmesi umuduyla önerdim" dedi. Cumhurbaşkanı, BM'nin Afrika'ya odaklanmaya devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Xi, Çin'in modernleşmesinin dünyadaki tüm ülkeler için daha fazla fırsat yaratacağını ve küresel barışın korunmasına ve ortak kalkınmanın teşvik edilmesine yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.

Kaynak: rss