BEİJİNG, 16 Ekim (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ABD-Çin İlişkileri Ulusal Komitesi'nin yıllık Gala Yemeği'ne kutlama mesajı gönderdi. Xi, Salı günü gönderdiği mesajında komitenin Çin ile ABD arasında çeşitli alanlardaki etkileşim ve işbirliğinin artırılması yönünde sergilediği çabaları takdir ettiğini belirterek bu yılki galanın onur konuğu General Atlantic Yönetim Kurulu Başkan ve CEO'su William E. Ford'u tebrik etti.

Xi, Çin-ABD ilişkilerinin dünyanın en önemli ikili ilişkilerinden biri olduğunu ve iki halkın refahını ve insanlığın geleceğini ilgilendirdiğini vurguladı. Çin-ABD ilişkilerini her zaman karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve kazan-kazan işbirliği ilkeleri temelinde yürüttüklerini kaydeden Xi, birinin başarısının diğeri için de fırsatlar sunduğuna inandıklarını ifade etti.

İki ülkenin birbirinin kalkınmasına engel olmak yerine destek olması gerektiğini vurgulayan Xi, Çin'in ABD ile ortak ve dost olarak çalışmaya istekli olduğunu ve bunun sadece iki ülkeye değil tüm dünyaya fayda sağlayacağını belirtti. Çin Komünist Partisinin 20. Merkezi Komitesi'nin üçüncü genel oturumunun Temmuz ayında başarıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Xi, toplantıda Çin'in modernleşme sürecini ilerletmek için yapılacak reformları kapsamlı şekilde artırmaya yönelik sistematik düzenlemeler yapıldığını vurguladı.

Xi, dışa açılmanın Çin modernleşmesinin belirleyici özelliği olduğunu ve Çin'in kendisini dış dünyaya daha da açacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı, Çin-ABD işbirliğine daha fazla fırsat sağlamak üzere Çin'in kurumsal dışa açıklığını artıracağını, birinci sınıf uluslararası iş ortamı inşasını sürdüreceğini ve muazzam pazar ve iç talep potansiyelinin avantajını kullanacağını belirtti.

Japon petrokimya devi Idemitsu Kosan, Çin'de yatırımlarını artırıyor Japon petrokimya devi Idemitsu Kosan, Çin'de yatırımlarını artırıyor

Cumhurbaşkanı, ABD-Çin İlişkileri Ulusal Komitesi'nin ve toplumun her kesiminden dostlarının Çin-ABD ilişkilerini önemseyip desteklemeye devam etmeleri ve Çin'in modernleşme sürecine aktif olarak katılıp bu süreçten faydalanmaları temennisinde bulundu. Xi, iki ülkenin iki halka daha çok fayda sağlayıp dünyaya daha fazla istikrar ve pozitif enerji vermek amacıyla daha fazla ziyaret ve temas gerçekleştirmesi, karşılıklı fayda sağlayan işbirliğini derinleştirmesi ve "San Francisco vizyonunu" hayata geçirmek için birlikte çalışması gerektiğini ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden da gala yemeğine kutlama mesajı gönderdi.

Kaynak: rss